Για 8 άτομα ()
1. Βράζετε το κατσίκι σε κατσαρόλα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30΄ σε υψηλή θερμοκρασία. Στη διάρκεια του βρασίματος αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Αφαιρείτε το κρέας απ' την κατσαρόλα με μία πιρούνα και το τοποθετείτε σε γάστρα με καπάκι. Αλατοπιπερώνετε καλά και σκεπάζετε με τις φέτες της ντομάτας.
2. Προσθέτετε 6 φλιτζάνια ζωμό από το κρέας, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και λίγο πιπέρι τις φέτες της ντομάτας. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 2 περίπου ώρες, με κλειστό το καπάκι του σκεύους. Πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί καλά, τρυπώντας με πιρούνι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με την σάλτσα του. Αν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε με πατάτες τηγανητές.
Όσο πιο ώριμες είναι οι ντομάτες, τόσο πιο πλούσια η σάλτσα αυτού του κατ' εξοχήν καλοκαιρινού φαγητού.