alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

KATSIKA-KOKKIN large

Ο πιο απλός τρόπος για να απολαύσετε στο μέγιστο την κρουστή και ευωδιαστή σάρκα από ένα καλοκαιρινό, ενήλικο κατσίκι

ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

KATSIKA-KOKKIN large

Ο πιο απλός τρόπος για να απολαύσετε στο μέγιστο την κρουστή και ευωδιαστή σάρκα από ένα καλοκαιρινό, ενήλικο κατσίκι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ. 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κιλό κατσίκι κομμένο σε μεγάλες μερίδες
  • 1 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι θαλασσινό
  • 1 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε το κατσίκι σε κατσαρόλα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30΄ σε υψηλή θερμοκρασία. Στη διάρκεια του βρασίματος αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Αφαιρείτε το κρέας απ' την κατσαρόλα με μία πιρούνα και το τοποθετείτε σε γάστρα με καπάκι. Αλατοπιπερώνετε καλά και σκεπάζετε με τις φέτες της ντομάτας.

 

2. Προσθέτετε 6 φλιτζάνια ζωμό από το κρέας, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και λίγο πιπέρι τις φέτες της ντομάτας. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 2 περίπου ώρες, με κλειστό το καπάκι του σκεύους. Πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί καλά, τρυπώντας με πιρούνι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με την σάλτσα του. Αν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε με πατάτες τηγανητές. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Όσο πιο ώριμες είναι οι ντομάτες, τόσο πιο πλούσια η σάλτσα αυτού του κατ' εξοχήν καλοκαιρινού φαγητού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face