Για 6 άτομα ()
1. Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σκόρδα μαζί με την φλούδα τους για 5-6 λεπτά. Το αφαιρείτε και ρίχνετε το κρεμμύδι, το οποίο επίσης σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για να μην σας καεί.
2. Στη συνέχεια, ρίξτε το κρέας να σοκαριστεί κι αυτό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και σβήστε το με το κρασί. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 5 λεπτά.
3. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 10’. Ξεσκεπάστε το, ρίξτε το χλιαρό νερό, τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι. Αφήστε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 45’.
4. Εντωμεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια στο χρόνο που γράφει στο πακέτο.
5. Το σερβίρετε ζεστό μαζί με την σάλτσα τους και συνοδεύετε με τα βραστά μακαρόνια πασπαλισμένα με μπόλικο τυρί.
Αν θέλετε μπορείτε, να χρησιμοποιήσετε και χοντρό ή κοφτό μακαρόνι.