alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

arnaiki kokkinisto top 18 02 2016

Αυτό το κοκκινιστό αρνάκι με σπαγγέτι είναι αυτό που λέμε το απόλυτο χορταστικό και μαμαδίστικο φαγητό !!

ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

arnaiki kokkinisto top 18 02 2016

Αυτό το κοκκινιστό αρνάκι με σπαγγέτι είναι αυτό που λέμε το απόλυτο χορταστικό και μαμαδίστικο φαγητό !!

Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κιλό αρνί ξεκοκαλισμένο (μπούτι)
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νo6
  • 2 φλιτζάνια κονκασέ πολτοποιημένα
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή ανθότυρο ξερό τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • Μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σκόρδα μαζί με την φλούδα τους για 5-6 λεπτά. Το αφαιρείτε και ρίχνετε το κρεμμύδι, το οποίο επίσης σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για να μην σας καεί.


2. Στη συνέχεια, ρίξτε το κρέας να σοκαριστεί κι αυτό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και σβήστε το με το κρασί. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 5 λεπτά.


3. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 10’. Ξεσκεπάστε το, ρίξτε το χλιαρό νερό, τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι. Αφήστε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 45’.


4. Εντωμεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια στο χρόνο που γράφει στο πακέτο.

 

5. Το σερβίρετε ζεστό μαζί με την σάλτσα τους και συνοδεύετε με τα βραστά μακαρόνια πασπαλισμένα με μπόλικο τυρί.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλετε μπορείτε, να χρησιμοποιήσετε και χοντρό ή κοφτό μακαρόνι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face