alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotsia arniou top 26 03 2018

ΚΟΤΣΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ

kotsia arniou top 26 03 2018

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
10 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 αρνίσια κότσια ή σπάλα αρνίσια κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σουπ. αλέυρι όχι καλα γεμάτη
  • 3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 10 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι πράσινο τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Πασπαλίζετε ελαφρά το αρνάκι με το αλεύρι. Προσθέτετε το αρνάκι και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί για 3-4 λεπτά προσθέτετε δυο φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 40 λεπτά.


2. Ανοίγετε την κατσαρόλα και προσθέτετε τα σκόρδα, τα κρεμμυδάκια, τα μπαχαρικά , λίγο ακόμα νερό αν είναι απαραίτητο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30 ακόμα λεπτά.


3. Δοκιμάζετε προσθέτετε λίγο αλάτι αν είναι απαραίτητο και τελειώνετε βάζοντας τον άνηθο, το λεμόνι και το ξύσμα. Κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μην ανακατεύετε συχνά το φαγητό μετά που θα βάλετε τα μικρά κρεμμυδάκια γιατί θα διαλύσουν



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face