Για 4 άτομα ()
1. Χωρίστε τα υλικά της μαρινάδας στα δύο και μοιράστε τα σε δύο μεγάλες σακούλες ψυγείου Ziploc , τοποθετώντας μαζί από 3 αρνίσια κότσια.
2. Βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες και αφήστε τα να μαριναριστούν.
3. Όταν είναι έτοιμα για μαγείρεμα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C, αδειάστε το περιεχόμενο της μαρινάδας μαζί με τα κότσια σε μια γάστρα και ψήστε για 1 ½ ώρα περίπου κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 170ο C.
4. Όταν ψηθούν, βάλτε τα σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.
5. Πλύντε πολύ καλά τις πατάτες, όπως είναι με την φλούδα, και στραγγίστε τες.
6. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο με σκόρδο, τη μουστάρδα και το νερό, ρίξτε και τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για 25-30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας σποραδικά με μια ξύλινη κουτάλα. Αν είναι απαραίτητο προσθέστε λίγο ακόμα χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
7. Αδειάστε τις πατάτες στην πιατέλα με τα κότσια και συνοδέψτε με έξτρα κρέμα βαλσάμικου κλασική Brava και μια απλή ντοματοσαλάτα.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τις πατάτες μέσα στην γάστρα τα τελυταια 30 λεπτά πριν ολοκληρωθεί τοπ ψήσιμο.