Για 10 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε μέσα τον βρασμένο αρακά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τα ανακατεύετε πολύ καλά με μια κουτάλα. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ενώνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο
2. Βάζετε δυο φύλλα κρούστας το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβετε στην μέση κατά μήκος αφού έχετε ήδη αλείψει το κάτω και το επάνω φύλλο με λίγο από το μείγμα ελαιόλαδο – βούτυρο. Τοποθετείτε στην πάνω αριστερή άκρη το ακόλουθο μείγμα: δυο μπουκιές κρέας, τρία κομματάκια πατάτα, μια κουταλιά της σούπας με το μείγμα του αρακά και 2 κομματάκια κεφαλογραβιέρα. Κατόπιν τα διπλώνετε με σε σχήμα τριγωνικό .Μόλις φτιάξετε τα πρώτα πιττάκια ,τα τοποθετείτε επάνω σε ένα ταψί το όποιο έχετε ελαφρά βουτυρώσει. Συνεχίζετε φτιάχνοντας κι άλλα πιττάκια με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλη η γέμιση.
3. Ψήνετε τα ταψιά στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε τα εξοχικά κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν δεν σας περίσσεψε αρνάκι αλλά θέλετε να κάνετε τη συνταγή: σοτάρετε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό αρνάκι από μπούτι χωρίς κόκαλο κομένο σε μπουκιές, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις ροδίσει το σβήνετε με 1 φλιτζάνι κρασί, προσθέτετε 1 κ.σ. ρίγανη και 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά.