alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

katsikomakaronada large

Παραδοσιακό φαγητό των Μικρών Κυκλάδων και ιδιαίτερα της Σχοινούσας και της Αμοργού. Φτιάχνετε συνήθως το καλοκαίρι και κυρίως στην Γιορτή της Παναγίας στις 15 Αυγούστου

ΚΑΤΣΙΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

katsikomakaronada large

Παραδοσιακό φαγητό των Μικρών Κυκλάδων και ιδιαίτερα της Σχοινούσας και της Αμοργού. Φτιάχνετε συνήθως το καλοκαίρι και κυρίως στην Γιορτή της Παναγίας στις 15 Αυγούστου

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κατσίκι ή ζυγούρι σε μέτριες μερίδες
  • 2 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κουτ.γλυκ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πακέτο ζυμαρικά Νο7
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο ανθότυρο ή αλμυρή γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 1 – 2 λεπτά να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνετε το κρέας και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και μετά από 10 λεπτά προσθέτετε δυο φλιτζάνια νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τον πελτέ. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.


2. Ανοίγετε την κατσαρόλα και ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 40 λεπτά.


3. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το κρέας και το βάζετε στην άκρη διατηρώντας το ζεστό. Προσθέτετε το ανάλογο νερό, το αφήνετε να βράσει, ρίχνετε τα ζυμαρικά και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρετε τα μακαρόνια, μαζί με το κρέας πασπαλίζοντας τα με άφθονο τυρί και φρέσκο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε και με μοσχάρι ή πετεινό και αντί για μακαρόνια να χρησιμοποιήσετε πένες ή χυλοπίτες



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face