Για 8 άτομα ()
1. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 1 – 2 λεπτά να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνετε το κρέας και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και μετά από 10 λεπτά προσθέτετε δυο φλιτζάνια νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τον πελτέ. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
2. Ανοίγετε την κατσαρόλα και ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 40 λεπτά.
3. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το κρέας και το βάζετε στην άκρη διατηρώντας το ζεστό. Προσθέτετε το ανάλογο νερό, το αφήνετε να βράσει, ρίχνετε τα ζυμαρικά και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρετε τα μακαρόνια, μαζί με το κρέας πασπαλίζοντας τα με άφθονο τυρί και φρέσκο πιπέρι.
Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε και με μοσχάρι ή πετεινό και αντί για μακαρόνια να χρησιμοποιήσετε πένες ή χυλοπίτες