Για 4 άτομα ()
1. Βάζετε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα πολτοποιείτε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός.
2. Αραδιάζετε τα παϊδάκια σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνετε με τη μαρινάδα και τα αλείφετε και από τις δύο πλευρές τους. Τυλίγετε το ταψάκι με μεμβράνη και το τοποθετείτε το στο ψυγείο για 4 ώρες.
3. Στη συνέχεια βγάζετε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζετε απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα αφήνετε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Ετοιμάζετε τη φωτιά για ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία στα κάρβουνα κατά προτίμηση ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα .
4. Έπειτα βουρτσίζετε και καθαρίζετε τις σχάρες. Ψήνετε τα παϊδάκια σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να ψηθούν στο επίπεδο που επιθυμείτε( χρειάζονται 15 λεπτά μόνο για μέτριο ψήσιμο και 18 λεπτά για καλό ψήσιμο). Κάθε φορά που γυρνάτε τα παϊδάκια καλό είναι να καθαρίζετε τη σχάρα από τα υπολείμματα της μαρινάδας για να μην ξεραίνονται κατά το ψήσιμο.
5. Αφαιρέσετε τα παϊδάκια από τη σχάρα και να τα αφήσετε για 3-5 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά.
6. Αν τα ψήσετε στην σχάρα του φούρνου βάλτε από κάτω ένα ταψί με νερό ώστε να μην ξεραθούν.
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήστε την ίδια μαρινάδα και σε κοτόπουλο σχάρα γιατί του ταιριάζει πολύ λόγο των πικάντικων μπαχαρικών.