Για 8 άτομα ()
1. Καθαρίζετε το σταμναγκάθι και το πλένετε πολύ καλά. Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμάτια του κρέατος και το ροδίζετε από όλες τις μεριές. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 45 λεπτά.
2. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και προσθέτετε το σταμναγκάθι μαζί με άλλα δύο φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε, βράζετε για 25 ακόμα λεπτά.
3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Χτυπάτε σε ένα μπολ με το σύρμα ή με ένα πιρούνι τα αυγά μέχρι να αφρίσουν. Σταδιακά και εναλλάξ ρίχνετε σταγόνα σταγόνα το λεμόνι και ταυτόχρονα μικρή ποσότητα από τον ζωμό της κατσαρόλας. Όταν το μείγμα του αυγού ζεσταθεί αρκετά ώστε να πλησιάσει σε θερμοκρασία τον ζωμό του φαγητού, ρίχνετε το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα σκεπάζετε και το αφήνετε να "ξεκουραστεί" για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Δοκιμάστε το φαγητό αυτό και χωρίς αυγολέμονο με σκέτο λεμόνι διαλυμένο σε λίγο αλεύρι για να γίνει πιο πλούσια ή σάλτσα