alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

katsiki top

Κλασικό παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης αξεπέραστης νοστιμιάς

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ

katsiki top

Κλασικό παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης αξεπέραστης νοστιμιάς

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 16€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι μικρό κατά προτίμηση πλευρά και σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 2 αυγά
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι

  • ελάχιστο πιπέρι μαύρο

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε το σταμναγκάθι και το πλένετε πολύ καλά. Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμάτια του κρέατος και το ροδίζετε από όλες τις μεριές. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 45 λεπτά.


2. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και προσθέτετε το σταμναγκάθι μαζί με άλλα δύο φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε, βράζετε για 25 ακόμα λεπτά.


3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Χτυπάτε σε ένα μπολ με το σύρμα ή με ένα πιρούνι τα αυγά μέχρι να αφρίσουν. Σταδιακά και εναλλάξ ρίχνετε σταγόνα σταγόνα το λεμόνι και ταυτόχρονα μικρή ποσότητα από τον ζωμό της κατσαρόλας. Όταν το μείγμα του αυγού ζεσταθεί αρκετά ώστε να πλησιάσει σε θερμοκρασία τον ζωμό του φαγητού, ρίχνετε το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα σκεπάζετε και το αφήνετε να "ξεκουραστεί" για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε το φαγητό αυτό και χωρίς αυγολέμονο με σκέτο λεμόνι διαλυμένο σε λίγο αλεύρι για να γίνει πιο πλούσια ή σάλτσα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face