alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

askolibros-katsiki top

Παραδοσιακό κρητικό φαγητό που θεωρείται από τα πιο «καλά» και «επίσημα» φαγητά του νησιού

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΚΟΛΥΜΠΡΟΥΣ

askolibros-katsiki top

Παραδοσιακό κρητικό φαγητό που θεωρείται από τα πιο «καλά» και «επίσημα» φαγητά του νησιού

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 25€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κατσίκι σπάλα
  • 1 κιλό ασκόλυμπρους καθαρισμένους και ζεματισμένους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε το κρέας, κομμένο σε κομμάτια, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε από όλες πλευρές, για να το θωρακίσετε και να παραμείνει ζουμερό. Προσθέτετε στη συνέχεια 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε στους 180 βαθμούς 40 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.


2. Στη συνέχεια προσθέτετε τους ασκόλυμπρους και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμη.


3. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη, προσθέτοντας σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Βγάζετε την κατσαρόλα από τον φούρνο και με μια κουτάλα αφαιρείτε λίγο ζωμό από το φαγητό. Τον προσθέτετε στα αυγά, χτυπάτε ελαφρά, και περιχύνετε το φαγητό με το αυγολέμονο. Σερβίρετε ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και με κοτόπουλο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face