Για 6 άτομα ()
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε το κρέας, κομμένο σε κομμάτια, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε από όλες πλευρές, για να το θωρακίσετε και να παραμείνει ζουμερό. Προσθέτετε στη συνέχεια 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε στους 180 βαθμούς 40 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
2. Στη συνέχεια προσθέτετε τους ασκόλυμπρους και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμη.
3. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη, προσθέτοντας σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Βγάζετε την κατσαρόλα από τον φούρνο και με μια κουτάλα αφαιρείτε λίγο ζωμό από το φαγητό. Τον προσθέτετε στα αυγά, χτυπάτε ελαφρά, και περιχύνετε το φαγητό με το αυγολέμονο. Σερβίρετε ζεστό.
Μπορείτε να το φτιάξετε και με κοτόπουλο