alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

roasted-lamb-potatoes top

Ο πιο κλασσικός και πάντα επιτυχημένος τρόπος μαγειρέματος του αρνιού, με μηδαμινές πιθανότητες αποτυχίας

ΑΡΝΙ ME ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

roasted-lamb-potatoes top

Ο πιο κλασσικός και πάντα επιτυχημένος τρόπος μαγειρέματος του αρνιού, με μηδαμινές πιθανότητες αποτυχίας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κιλά παϊδάκια ή σπάλα αρνιού
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο δεντρολίβανο χοντροκομμένο ή ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανοίγετε με το μαχαίρι μεγάλες σχισμές, 5 εκ. περίπου, πάνω στο κρέας. Το περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο και απλώνετε στην επιφάνειά του και μέσα στις σχισμές το δενδρολίβανο ή τη ρίγανη, το σκόρδο, τη μουστάρδα, και μπόλικο αλάτι και πιπέρι.


2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Τις απλώνετε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, και τις περιχύνετε με το λεμόνι, το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τις αλατοπιπερώνετε καλά και τοποθετείτε στο κέντρο τους το κρέας.


3. Αφήνετε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 180 βαθμούς. Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε το κρέας με τις πατάτες για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς σκεπασμένο με μια βρεγμένη κόλλα αντικολλητικού χαρτιού. Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά. Αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό για να μην στεγνώσει το κρέας. Βγάζετε το αρνί από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και το σερβίρετε με τις πατάτες του.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπούτι από αρνί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face