Για 12 άτομα ()
1. Πλένετε καλά τη συκωταριά και την ζεματίζετε για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει, την ψιλοκόβετε και τη σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, τις 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
2. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ρύζι, το νερό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον μάραθο και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και μισοβράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
3. Γεμίζετε το κατσικάκι το οποίο έχετε αλείψει εσωτερικά και εξωτερικά με κρασί, αλάτι, πιπέρι κανέλα και κύμινο. Κόβετε το υπόλοιπο σκόρδο σε φέτες, Ανοίγετε μικρές τρύπες στα μπουτάκια και τη σπάλα με ένα μυτερό μαχαιράκι και τις γεμίζετε με το σκόρδο και αλατοπίπερο.
4. Κλείνετε τη γέμιση ράβοντας προσεκτικά στην κοιλιά. Περιχύνετε το κατσικάκι με το ελαιόλαδο ανακατεμένο με το κρασί και το νερό. Τη γέμιση που σας περίσσεψε θα την βάλετε τριγύρω από το κατσικάκι.
5. Βάζετε διπλωμένο το κατσικάκι σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί. Σκεπάζετε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες ακόμη. Τα τελευταία 30 λεπτά, ξεσκεπάζετε το κατσικάκι να πάρει χρώμα.
Μπορείτε να το φτιάξετε και με ένα αρνάκι γάλακτος