Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κρέας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δόντια, χαράσσετε «καφασωτά», δηλαδή με κάθετες και οριζόντιες τομές, όλη την επιφάνεια του δέρματος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το θαλασσινό αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το κρασί, το χυμό, τη μουστάρδα και το μισό μέλι.
2. Τοποθετείτε το κρέας σε μια γάστρα και το περιχύνετε με το μείγμα του κρασιού. Με ένα πινέλο αλείφετε όλη την επιφάνεια του με το υπόλοιπο μέλι και το τρίβετε με το μείγμα των μπαχαρικών επιμένωντας στην πλευρά του δέρματος ώστε να εισχωρήσει το μείγμα στις τομές. Προσθέτετε με προσοχή το νερό, για να μην «ξεπλυθούν» τα μπαχαρικά και κλείνετε τη γάστρα.
3. Ψήνετευ σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες. Βγάζετε το καπάκι της γάστρας, προσθέτετε τα βερίκοκα και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 170 βαθμούς για ακόμα 1 ώρα.
Αν θέλετε να προσθέσετε μια εξωτική νώτα στην συνταγή προσθέστε λιγο τριμμένο τζίντζερ και 2-3 σταγόνες ταμπάσκο.