alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoirino top

Διαφορετική πολύ αυτή η συνταγή με χοιρινό, βερίκοκα και μέλι. Γεμάτη και πλούσια γεύση από τα αποξηραμένα βερίκοκα και το μέλι που ισσοροπεί με την φρεσκάδα από το θυμάρι και το πορτοκάλι. Απλή αλλά εξαιρετικά νόστιμη λύση ακόμα και για ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

xoirino top

Διαφορετική πολύ αυτή η συνταγή με χοιρινό, βερίκοκα και μέλι. Γεμάτη και πλούσια γεύση από τα αποξηραμένα βερίκοκα και το μέλι που ισσοροπεί με την φρεσκάδα από το θυμάρι και το πορτοκάλι. Απλή αλλά εξαιρετικά νόστιμη λύση ακόμα και για ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κιλά χοιρινό χωρίς κόκαλο με το δέρμα
  • 20 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 2 κουτ.γλυκ. μουστάρδα απαλή
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ.γλυκ. ξερό θυμάρι

  • 3 κουτ.γλυκ. θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κρέας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δόντια, χαράσσετε «καφασωτά», δηλαδή με κάθετες και οριζόντιες τομές, όλη την επιφάνεια του δέρματος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το θαλασσινό αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το κρασί, το χυμό, τη μουστάρδα και το μισό μέλι.


2. Τοποθετείτε το κρέας σε μια γάστρα και το περιχύνετε με το μείγμα του κρασιού. Με ένα πινέλο αλείφετε όλη την επιφάνεια του με το υπόλοιπο μέλι και το τρίβετε με το μείγμα των μπαχαρικών επιμένωντας στην πλευρά του δέρματος ώστε να εισχωρήσει το μείγμα στις τομές. Προσθέτετε με προσοχή το νερό, για να μην «ξεπλυθούν» τα μπαχαρικά και κλείνετε τη γάστρα.


3. Ψήνετευ σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες. Βγάζετε το καπάκι της γάστρας, προσθέτετε τα βερίκοκα και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 170 βαθμούς για ακόμα 1 ώρα. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε να προσθέσετε μια εξωτική νώτα στην συνταγή προσθέστε λιγο τριμμένο τζίντζερ και 2-3 σταγόνες ταμπάσκο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face