alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoirino mila top

Ο ιδανικός συνδυασμός γεύσης, τιμής και νοστιμιάς! Χοιρινές μπριζόλες με μήλα, λευκό κρασί και μια σάλτσα που τα σπάει!!

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

xoirino mila top

Ο ιδανικός συνδυασμός γεύσης, τιμής και νοστιμιάς! Χοιρινές μπριζόλες με μήλα, λευκό κρασί και μια σάλτσα που τα σπάει!!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
  • 2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτετε τις μπριζόλες, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε ώστε να ροδίσουν καλά οι μπριζόλες.


2. Σβήνετε με το κρασί αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και κλείνετε το τηγάνι με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό για 15 λεπτά.


3. Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μήλα για 2 λεπτά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.


4. Προσθέτετε τα καραμελωμένα μήλα και το ξύσμα λεμονιού στο τηγάνι με τις μπριζόλες και συνεχίζετε το βράσιμο με κλειστό καπάκι για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε και μερικά δαμάσκηνα μουσκεμένα στο κρασί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face