Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτετε τις μπριζόλες, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε ώστε να ροδίσουν καλά οι μπριζόλες.
2. Σβήνετε με το κρασί αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και κλείνετε το τηγάνι με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό για 15 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μήλα για 2 λεπτά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
4. Προσθέτετε τα καραμελωμένα μήλα και το ξύσμα λεμονιού στο τηγάνι με τις μπριζόλες και συνεχίζετε το βράσιμο με κλειστό καπάκι για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Μπορείτε να προσθέσετε και μερικά δαμάσκηνα μουσκεμένα στο κρασί.