alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

eortastiko ruzi formas top 11 12 2016

Μια εντυπωσιακή και πλούσια πρόταση για να συνοδέψετε τη ψητή σας γαλοπούλα ή το κοτόπουλο!

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΥΖΙ ΦΟΡΜΑΣ

eortastiko ruzi formas top 11 12 2016

Μια εντυπωσιακή και πλούσια πρόταση για να συνοδέψετε τη ψητή σας γαλοπούλα ή το κοτόπουλο!

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 φλιτζάνια ρύζι αμερικανικού τύπου
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες Κορίνθου μαύρες
  • 1/2 φλιτζάνι βερίκοκα ξηρά ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ολόκληρο ανάλατο
  • 1 κουτ. σουπ. φλούδες πορτοκαλιού κομμένες ζουλιέν σε μικρά στικς
  • 10 κόκκοι κάρδαμο ανοιγμένοι
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 9 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κράνμπερις
  • 2 κουτ. σουπ. αμύγδαλα σπασμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα συκωτάκια

  • 1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλο
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 2 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσαμικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε στο βούτυρο τους σπόρους του κάρδαμου για 2-3 λεπτά . Προσθέσετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2-3 λεπτά.


2. Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε για 20 λεπτά.


3. Ωστόσο σοτάρετε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο τα συκωτάκια ψιλοκομμένα για 5-6 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Σβήνετε με το μπαλσαμικό και αφήνετε να δημιουργηθεί μια σαλτσούλα.


4. Μετά από τα 20 λεπτά που βράζει το ρύζι προσθέτετε τις σταφίδες, τα βερίκοκα και το μισό φιστίκι. Ανακατεύετε κλείνετε το μάτι τις κουζίνας και αφήνετε το ρύζι σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα να τραβήξει τα υγρά του .


5. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης κατά προτίμηση με τρύπα, την βουτυρώνετε ελαφρά και πασπαλίζετε τον πάτο με χοντροκομμένο φιστίκι ή αμύγδαλα ή κράνμπερις.


6. Αδειάζετε μέσα το μισό ρύζι και στρώνετε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα με τα συκωτάκια και τελειώνετε με το υπόλοιπο ρύζι. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με φιστίκι Αιγίνης , ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο απάκι.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να γαρνίρετε και με σπόρους ροδιού για να κάνετε το πιάτο σας πιο εορτατικό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face