Για 6 άτομα ()
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Κατεβάζετε τη φωτιά σε ακόμα πιο χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει λίγο, για 10 - 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην «καθίσουν» τα υλικά κάτω.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά για την κρούστα. Πασπαλίζετε και τρίβετε ομοιόμορφα με το μείγμα αυτό όλη τη γαλοπούλα μέσα και έξω. Αφήνετε να σταθεί η γαλοπούλα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
3. Ψήνετε τη γαλοπούλα, με τη πλευρά του στήθους προς τα κάτω, σε μέτρια φωτιά, με το καπάκι του μπάρμπεκιου κλειστό, μέχρι να ροδίσει, 50 λεπτά, γυρίζοντας τη κατά διαστήματα. Γυρίζετε τη γαλοπούλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, με το καπάκι κλειστό, για άλλα περίπου 50 λεπτά.
4. Στη συνέχεια, αλείφετε όλη τη γαλοπούλα με ένα λεπτό στρώμα από τη ψημένη σάλτσα και ψήνετε για ακόμα περίπου 50 λεπτά, με το καπάκι του μπάρμπεκιου ανοιχτό, μέχρι οι χυμοί του κρέατος που τρέχουν να είναι διαφανείς και το κρέας να μην έχει ροζ χρώμα στο κόκαλο. Στο διάστημα αυτό γυρίζετε 5-6 φορές ακόμα τη γαλοπούλα αλείφοντας με τη υπόλοιπη σάλτσα.
5. Σερβίρετε την γαλοπούλα τεμαχισμένη ζεστή με την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.
Η γαλοπούλα αυτή καλά είναι να είναι μην ξεπερνάει τα 2 ½ κιλά και να έχει δικό της θερμόμετρο ώστε εύκολα να διαπιστώσετε πότε είναι ψημένη.