Για 4 άτομα ()
1. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες από το κοκόρι και τις σοτάρετε σε μια βαθιά κατσαρόλα με το βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τα τρία φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου και τα τριμμένα φύλλα τσαγιού , σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 45-50΄.
2. Βγάζετε το κοκόρι από την κατσαρόλα και το αφήνετε σε μία πιατέλα.
3. Συνεχίζετε το μαγείρεμα , προσθέτοντας στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια ,το αφέψημα του τσαγιού, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό. Επιστρέφετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, βράζετε για ακόμη 10 λεπτά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν το σερβίρετε.
Εκτός από τα ασπρομανίταρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα μανιταριών της αρεσκείας σας.