Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τη ζάχαρη μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να καραμελώνει. Προσθέτετε το κρέας, το καρότο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε καλά να σοταριστεί το κρέας και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
2. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 45 – 50 λεπτά.
3. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνετε 6 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό και μόλις πάρει βράσει το φαγητό, προσθέτετε το ρύζι. ανακατεύετε καλά και βράζετε με ανοιχτό το καπάκι για 10 – 12 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά.
4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει για 10 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό
Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή και με κοτόπουλο.