alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ossobuco top

Μαλακό και τρυφερό κομμάτι κρέατος, ιδανικό για μαγειρευτό στην γάστρα ή την κατσαρόλα. Μπορεί σαν μαγείρεμα να σας φαίνεται χρονοβόρο, αλλά η σάλτσα του είναι μοναδική

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΟΤΣΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ossobuco top

Μαλακό και τρυφερό κομμάτι κρέατος, ιδανικό για μαγειρευτό στην γάστρα ή την κατσαρόλα. Μπορεί σαν μαγείρεμα να σας φαίνεται χρονοβόρο, αλλά η σάλτσα του είναι μοναδική

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ. 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 φέτες μοσχάρι πάχους 5 εκ. από κότσι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 3 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ στραγγισμένα και πολτοποιημένα
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλατίζετε το κρέας πολύ καλά και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.


2. Ξεπλένετε το κρέας από το αλάτι και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το πασπαλίζετε με πιπέρι.


3. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλη γάστρα κατάλληλη για το φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία το ελαιόλαδο.


4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και αλευρώνετε τα κομμάτια του κρέατος. Τα τινάζετε ελαφρά ώστε να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού και το τοποθετείτε στη γάστρα. Σοτάρετε το κρέας για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Βγάζετε το κρέας και το αφήνετε στην άκρη.


5. Προσθέτετε στο ελαιόλαδο τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το κρέας, σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να πάρει μια βράση και μαγειρεύετε για περίπου 2 λεπτά, ή μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ η ποσότητα.


6. Προσθέτετε τους ζωμούς, τις ντομάτες, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και αφήνετε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις το υγρό αρχίζει να βράζει, σκεπάζετε τη γάστρα και την μεταφέρετε στο φούρνο. Ψήνετε το φαγητό στους 160 βαθμούς για 2 ½ ώρες, μέχρι το κρέας να είναι πολύ τρυφερό και να ξεκολλάει από το κόκαλο.


7. Αποσύρετε από το φούρνο, αφαιρείτε τα βότανα και τα πετάτε και αφήνετε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρείτε το κρέας και το αφήνετε στην άκρη. Σουρώνετε τη σάλτσα με ένα λεπτό σουρωτήρι και τη ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.


8. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία, αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να σάλτσα να μειωθεί κατά το ¼. Κατά τη διάρκεια του βρασμού αφαιρείτε τυχόν λίπος ή αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.


9. Προσθέτετε στη σάλτσα τα λαχανικά και αν χρειαστεί προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τις φέτες του κρέατος σε ένα βαθύ πιάτο μαζί με τη σάλτσα και τα λαχανικά. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν έχετε γάστρα, βάλτε το φαγητό σε ένα βαθύ ταψί και σκεπάστε το πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face