Για 2 άτομα ()
1. Πλένετε τις μελιτζάνες τις χαράσσετε κατά μήκος και τις βάζετε στο γκριλ του φούρνου ή επάνω σε σχάρα με κάρβουνα. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστουν ελαφρά, περίπου 25 λεπτά.
2. Βγάζετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και τις ανοίγετε απαλά, αφαιρείτε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό το και το αδειάζετε σε ένα μπολ.
3. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μισή φέτα και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φέτα, τον μαϊντανό και την ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά και σερβίρετε.
Μπορείτε να μαλακώσετε την ένταση της γεύσης χρησιμοποιώντας και λίγο μανούρι μαζί με τη φέτα.