alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

GIGANTES-LOUKANIKO large

Ένας υπέροχος συνδυασμός που βγάζει τους γίγαντες από την κλασική και βαρετή εκδοχή τους. Το πάντρεμα του πικάντικου λουκάνικου με την αρωματική φλούδα εσπεριδοειδών και τη βελούδινη υφή των μεγαλόκαρπων φασολιών, μεταμορφώνει στην κυριολεξία ένα κλασικό παραδοσιακό ελληνικό πιάτο σε γκουρμέ έδεσμα

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

GIGANTES-LOUKANIKO large

Ένας υπέροχος συνδυασμός που βγάζει τους γίγαντες από την κλασική και βαρετή εκδοχή τους. Το πάντρεμα του πικάντικου λουκάνικου με την αρωματική φλούδα εσπεριδοειδών και τη βελούδινη υφή των μεγαλόκαρπων φασολιών, μεταμορφώνει στην κυριολεξία ένα κλασικό παραδοσιακό ελληνικό πιάτο σε γκουρμέ έδεσμα

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
8 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια φασόλια γίγαντες
  • 2 φλιτζάνια λουκάνικο με πορτοκάλι (τύπου Μάνης)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι φλούδα μανταρίνι
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλλα
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αποξηραμένο θυμάρι
  • χυμό από ένα μεγάλο μανταρίνι
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουσκεύετε για 8 ώρες τα φασόλια σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζετε και τα βράζετε επίσης σε άφθονο αλατισμένο νερό. Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια και πετάτε μετά από 20 λεπτά το πρώτο νερό. Το οποίο αντικαθιστάτε με νέο καθαρό νερό και συνεχίζετε το βρασμό μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.


2. Πλένετε και κόβετε τη φλούδα μανταρινιού σε λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά, σ' ένα τηγάνι με 3 κουταλιές ελαιόλαδο , το σκόρδο με τις φλούδες πορτοκαλιού, την κανέλα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Ρίχνετε το λουκάνικο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.


3. Ξεπλύνετε και στραγγίζετε τα φασόλια. Τα αδειάζετε σε ένα πυρέξ και προσθέστε το λουκάνικο μαζί με τα μπαχαρικά και το λουκάνικο. Ανακατεύετε και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό μανταρινιού, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι μαζί με ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Ψήνετε στον φούρνο για 30-40 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι πολύ σημαντικό οι γίγαντες να βράσουν πολύ καλά πριν τους ενώσετε με τα λουκάνικα ώστε να χυλώσουν.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face