Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε τον αρακά κρύο νερό και τον αφήνετε να στραγγίσει. Σε μία κατσαρόλα βάζετε ένα λίτρο νερό και βράζετε το ολόκληρο κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Στη συνέχεια, βγάζετε όλα τα λαχανικά, εκτός από το κρεμμύδι και ρίχνετε τον αρακά, να βράσει στο ζωμό, μέχρις ότου, πιει όλο το νερό. Όταν ο αρακάς είναι έτοιμος, περίπου μετά από 30 λεπτά, ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ τα καρότα, το σέλινο, το βρασμένο κρεμμύδι, τον βρασμένο αρακά, το ελαιόλαδο, αλάτι, το χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάτε τα καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
3. Σερβίρετε τη φάβα σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο καρότο και τα παντζάρια.
Βάλτε το παντζάρι λίγο πριν το σερβίρετε για να μην βγάλει κόκκινο χρώμα.