Logo

brioche top 26 01 2016

Ένα από τα πιο επιτυχημένα πειράματα των τελευταίων μηνών! Απλά διπλώνεις την μελάτη και ελαστική ζύμη καμιά δεκαριά φορές και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Αφράτο, νόστιμο και υπέροχο ψωμάκι που λιώνει στο στόμα ! Δοκιμάστε το!

ΜΠΡΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ

brioche top 26 01 2016

Ένα από τα πιο επιτυχημένα πειράματα των τελευταίων μηνών! Απλά διπλώνεις την μελάτη και ελαστική ζύμη καμιά δεκαριά φορές και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Αφράτο, νόστιμο και υπέροχο ψωμάκι που λιώνει στο στόμα ! Δοκιμάστε το!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 Ημ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ, βάλτε τα αυγά, το μέλι, το νερό, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά και ελαφριά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μπορείτε αυτό να το κάνετε και με το σύρμα. Προσθέστε τη μαγιά, στο αλεύρι και κοσκινίστε το μίγμα. Επαναλάβετε το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα έως ότου ζύμη σας φαίνετε ομαλή και ομοιογενή. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα βαμβακερή και αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.


2. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και επάνω σε μια επιφάνεια εργασίας που έχουμε πασπαλίσει γενναιόδωρα με αλεύρι και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής την τραβάμε και την διπλώνουμε 7-8 φορές μέχρι να αέρα. Αν δούμε ότι η ζύμη είναι ακόμα πολύ ελαστική, πασπαλίζουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε να την διπλώνουμε με την σπάτουλα 3-4 φορές ακόμα.


3. Επιστρέψτε τη ζύμη στο μπολ, καλύψτε τη με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο, όπου θα παραμείνει για 24 ώρες.


4. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Τώρα ήρθε η ώρα για το σχήμα. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε, αλλά αυτό που έχω κάνει περισσότερες φορές.


5. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ή 6 ίσα τεμάχια και το σχήμα τους σε μπάλες (η ζύμη είναι πιο εύκολο να διαμορφωθεί όταν ακόμα είναι πολύ κρύα από το ψυγείο). Τοποθετήστε τις μπάλες ανά δύο σ ' ένα ταψί καλά βουτυρωμένο ή τοποθετήστε χαρτί ψησίματος ή χρησιμοποιήστε φόρμα σιλικόνης για μπριός.


6. Σκεπάστε και αφήστε για 3 έως 5 ώρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία της ζύμης και του δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.


7. Αλείψτε το με λίγο αυγό πριν το βάλετε στο φούρνο και αμέσως μετά το ψήσιμο αλείφουμε με λίγο βούτυρο.


8. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνετε στους 160 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά. Εάν ροδίσει γρήγορα και γίνει πολύ σκούρο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο για να το προστατεύσετε.


9. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, είναι καλύτερο να το αφήσετε για λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψί του ή την φόρμα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε. Αν το κόψετε ενώ είναι ζεστό μπορεί να πιεστεί και να γίνει κολλώδες το εσωτερικό του. Αφού κρυώσει, κόψτε με οδοντωτό μαχαίρι σε φέτες.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Εμπλουτίστε το μπριος σας με λίγο τριμμένο τυρί ή βότανα αρωματικά, όπως θυμάρι και ρίγανη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template