Για 10 άτομα ()
1. Παίρνετε ένα στρογγυλό ή ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μέτριου μεγέθους. Απλώνετε τα δύο φύλα σφολιάτας στην βάση του και ίσα ίσα να περισσεύουν, ώστε να μπορούμε να φτιάξοyμε το γύρω γύρω της πίτας.
2. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη βάση της σφολιάτας και την βάζετε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Ίσα να 'ρθει να ψηθεί λίγο το φύλλο. Βγάζετε έπειτα το ταψάκι και αμέσως θρυμματίζετε την ξινομυζήθρα και την ρίχνετε στην βάση. Από πάνω ταχτοποιείτε τις φέτες της ντομάτας και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
3. Χτυπάτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, με το αυγό και την γραβιέρα μέχρι ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε με αυτό τις ντομάτες, πασπαλίζετε με λίγη ακόμα γραβιέρα και ψήνετε ξανά την πίτα στον φούρνο για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
4. Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο την αφήνετε για λίγο να σφίξει. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή ή κρύα
Η φέτα είναι το τυρί με το οποίο έχετε την δυνατότητα να αντικαταστήσετε την ξινομυζήθρα. Δοκιμάστε να αρωματίσετε με λίγο φρέσκο βασιλικό αντί για ρίγανη.