alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ntomatopita topimage88

 Καλοκαιρινή, πολύ εύκολη πιτούλα που μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα!

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ

ntomatopita topimage88

 Καλοκαιρινή, πολύ εύκολη πιτούλα που μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μεγάλες ώριμες και ζουμερές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 κιλό ξινομυζήθρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ.γλυκ. ρίγανη ξηρή ή φρέσκια
  • 5 κουτ. σουπ. γραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνετε ένα στρογγυλό ή ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μέτριου μεγέθους. Απλώνετε τα δύο φύλα σφολιάτας στην βάση του και ίσα ίσα να περισσεύουν, ώστε να μπορούμε να φτιάξοyμε το γύρω γύρω της πίτας.


2. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη βάση της σφολιάτας και την βάζετε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Ίσα να 'ρθει να ψηθεί λίγο το φύλλο. Βγάζετε έπειτα το ταψάκι και αμέσως θρυμματίζετε την ξινομυζήθρα και την ρίχνετε στην βάση. Από πάνω ταχτοποιείτε τις φέτες της ντομάτας και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.


3. Χτυπάτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, με το αυγό και την γραβιέρα μέχρι ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε με αυτό τις ντομάτες, πασπαλίζετε με λίγη ακόμα γραβιέρα και ψήνετε ξανά την πίτα στον φούρνο για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.


4. Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο την αφήνετε για λίγο να σφίξει. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή ή κρύα 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Η φέτα είναι το τυρί με το οποίο έχετε την δυνατότητα να αντικαταστήσετε την ξινομυζήθρα. Δοκιμάστε να αρωματίσετε με λίγο φρέσκο βασιλικό αντί για ρίγανη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face