Για 10 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε σιγά σιγά το βούτυρο και ζυμώνετε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεται το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε να απορροφήσουν τα υγρά τους. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους, αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, το τυρί και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει.
3. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ τόσο όσο να καλύψει τον πάτα και τα πλαϊνά μιας φόρμας 24εκ.
4. Τοποθετείτε το φύλλο στην ταρτιέρα και γεμίζετε την τάρτα με τη γέμιση. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος με έναν αυγογδάρτη. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και περιχύνετε με αυτό την κις.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Αν δεν έχετε άγρια μανιτάρια χρησιμοποιείτε πορτομπέλο και λευκά. Μπορείτε όμως να αγοράσετε και αποξηραμένα πορτσίνι τα οποία πριν τα χρησιμοποιήσετε θα τα μουλιάσετε για μισή ώρα σε λίγο λευκό κρασί.