Logo

eggpant-pie top

Αξεπέραστος συνδυασμός δύο μοναδικών υλικών που συνδέονται με το ελληνικό καλοκαιρινό τραπέζι

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

eggpant-pie top

Αξεπέραστος συνδυασμός δύο μοναδικών υλικών που συνδέονται με το ελληνικό καλοκαιρινό τραπέζι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη γέμιση

Για το φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το φύλλο. Ρίχνετε το αλεύρι σε μπολ και στο κέντρο του ανοίγετε μια λακκούβα. Βάζετε όλα τα υλικά, το ελαιόλαδο και προσθέτετε σιγά – σιγά το νερό το νερό όσο ζυμώνετε. Όταν η ζύμη μαζεύεται σε μπάλα και δεν κολλάει στα χέρια σας, τη βάζετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε με καθαρή, νωπή βαμβακερή πετσέτα. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την γέμιση. Τρίβετε τις μελιτζάνες στον τρίφτη και τις τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι. Ρίχνετε λίγο αλάτι και τις αφήνετε για 5 λεπτά, να αποβάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις στύβετε καλά.


3. Ψιλοκόβετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε τις μελιτζάνες. Ρίχνετε τα μυρωδικά, τα τυριά και τρίβετε μπόλικο πιπέρι. Προσθέτετε λίγο αλάτι αν είναι απαραίτητο.


4. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Σε πάγκο ρίχνετε αλεύρι και ανοίγετε με λεπτό πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο. Χωρίζετε το κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες μακριές κατά μήκος. Στη μέση βάζετε τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό καις στη συνέχεια τυλίγετε σε σαλίγκαρο.


5. Αραδιάζετε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να τις τηγανίσετε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία, για 10 με 15 λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο χωριάτικο φύλλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template