alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

brioche top

Αφράτα απολαυστικά και μοσχομυριστά μπριός

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

brioche top

Αφράτα απολαυστικά και μοσχομυριστά μπριός

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 7€,

ΥΛΙΚΑ

Για 1 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 15 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ρίγανη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πράσινο πιπέρι χοντροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ αδειάζετε το αλεύρι και κάνετε στην μέση μια λακκούβα. Ρίχνετε την μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το βούτυρο κομμένο σε κύβους, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την μαντζουράνα και την ρίγανη.


2. Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας, πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να πάρετε μια ζύμη μαλακή. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζετε με μια νωπή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ½ ώρα.


3. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και τα ανοίγετε σε μπαστουνάκια σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια τα γυρνάτε και τα ενώνετε τις άκρες τους σχηματίζοντας δαχτυλίδια ζύμης. Αραδιάζετε τα μπριος σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε για 15-20 λεπτά να φουσκώσουν.


4. Αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αυξάνετε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 20 ακόμα λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Mπορείτε αν θέλετε να τα κάνετε και σάντουιτς, ταιριάζουν με φέτα, μανούρι, ανθότυρο και ντομάτα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face