alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kolok top

Η κολοκυθόπιτα αυτή ονομάζεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής «κολομπαρόπιτα» επειδή δεν έχει καθόλου φύλλα. Είναι εξαιρετικά εύκολη , ελαφριά και συνάμα αρωματική

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ

kolok top

Η κολοκυθόπιτα αυτή ονομάζεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής «κολομπαρόπιτα» επειδή δεν έχει καθόλου φύλλα. Είναι εξαιρετικά εύκολη , ελαφριά και συνάμα αρωματική

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κιλό πράσινα κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αλάτι και «ζυμώνετε» το μείγμα με τα χέρια σας για να φύγουν τα υγρά του. Στραγγίζετε το μείγμα καλά και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε ώστε να δέσει το μείγμα.


2. Λαδώνετε ελαφρά ένα πυρέξ και το πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζετε το μείγμα της πίτας στο ταψί και με μια σπάτουλα το απλώνετε ομοιόμορφα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε την πίτα να κρυώσει και την κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε την κολοκυθόπιτα κρύα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Την ίδια πίτα μπορείτε να τη φτιάξετε και με αγκινάρες ή κίτρινη κολοκύθα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face