Για 12 άτομα ()
1. Ρίχνετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αλάτι και «ζυμώνετε» το μείγμα με τα χέρια σας για να φύγουν τα υγρά του. Στραγγίζετε το μείγμα καλά και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε ώστε να δέσει το μείγμα.
2. Λαδώνετε ελαφρά ένα πυρέξ και το πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζετε το μείγμα της πίτας στο ταψί και με μια σπάτουλα το απλώνετε ομοιόμορφα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε την πίτα να κρυώσει και την κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε την κολοκυθόπιτα κρύα.
Την ίδια πίτα μπορείτε να τη φτιάξετε και με αγκινάρες ή κίτρινη κολοκύθα.