Για 12 άτομα ()
1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα το αλάτι, την μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και λίγη ζάχαρη. Ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά λίγο ακόμα χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ομοιογενείς και ελαστική. Την αδειάζετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την ξαναζυμώνετε. Την αδειάζετε σε ένα καθαρό μπολ, την σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει για 20-25 λεπτά.
2. Χωρίζετε την ζύμη σε 2 κομμάτια και τα πλάθετε με αυτή φρατζόλες μέτριες σε μέγεθος. Τα τοποθετείτε πάνω σε μια ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα και πατάτε με την παλάμη σας την επιφάνειά τους.
3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τα αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε ένα μικρό σουρωτήρι για να στραγγίσουν το λάδι τους.
4. Παίρνετε αδειάζετε το μείγμα του κρεμμυδιού σε κάθε ένα από τα κομμάτια της ζύμης και τα πλάθετε ξανά ώστε να κλείσετε μέσα το μείγμα.
5. Πασπαλίζετε τις φραντζόλες με λίγη ζάχαρη, με το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο την επιφάνεια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Αντί για δενδρολίβανο μπορείτε να βάλετε ρίγανη.