alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

korotosalata top

Δροσερή διαφορετική λόγο της πλούσιας γεύση από τον καραμελωμένο πουρέ καρότου που μπαίνει στο ντρέσινγκ

ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

korotosalata top

Δροσερή διαφορετική λόγο της πλούσιας γεύση από τον καραμελωμένο πουρέ καρότου που μπαίνει στο ντρέσινγκ

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 9€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη σαλάτα

  • 6 μεγάλα καρότα
  • 1 κουτ. σουπ. σταφίδες ξανθές
  • 2 κουτ. σουπ. αμύγδαλο λευκό σε μικρά κομματάκια
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊτανό ψιλοκομμένο

Για το ντρέσινγκ

  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά καρότα
  • 1 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κουτ.γλυκ. μουστάρδα ντιζόν
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αραδιάζετε τα καρότα για το ντρέσινγκ καθαρισμένα και πλυμένα επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο και πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη, το μπαλάσμικο και λίγο αλατοπίπερο. Κλείνετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


2. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τα υπόλοιπα καρότα τα τρίβετε και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αμύγδαλο, τις σταφίδες, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


3. Παίρνετε ένα μπλέντερ και ρίχνετε μέσα τα ψημένα καρότα μαζί με την σάλτσα τους, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα και λίγο αλάτι. Γυρίζετε τον διακόπτη και πολτοποιείτε το μείγμα. Περιχύνετε την σαλάτα με το ντρέσιγκ αυτό και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε στην σαλάτα αυτή να προσθέσετε και λίγο ξυσμένο λάχανο μαζί με ένα δυο κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face