Για 4 άτομα ()
1. Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε κρεμμύδι και το σοτάρετε για 7 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το μπούκοβο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον τόνο, στραγγισμένο, και τον σπάτε με ένα πιρούνι. Τον προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για ακόμα 5 λεπτά.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σάλτσα με λίγη κάπαρη στραγγισμένη από την άλμη της.