Για 12 άτομα ()
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το μπέικον και το πολτοποιημένο κρεμμύδι μαζί με το κρέας . Σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και να ροδίσει το κρέας.
2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 5 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε την δάφνη και μισό λίτρο νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 45 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
3. Ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας και προσθέτετε μισό ακόμα λίτρο ζεστό νερό, τις πατάτες, τα κρεμμύδια το σέλινο, τα καρότα, αλάτι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για ακόμα 40-45 λεπτά. Σερβίρετε την σούπα ζεστή.
Η ουρά του μοσχαριού έχει άφθονη ζελατίνη και αυτό θα κάνει την σούπα ακόμα πιο πλούσια και νόστιμη.