alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mosxarosoupa me laxanika top 09 01 2018

Επική σούπα με μοσχάρι και μπόλικα λαχανικά!! Την διαφορά την κάνουν τρία πράγματα το κρασί και η τρυφερή ουρά.

ΜΟΣΧΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

mosxarosoupa me laxanika top 09 01 2018

Επική σούπα με μοσχάρι και μπόλικα λαχανικά!! Την διαφορά την κάνουν τρία πράγματα το κρασί και η τρυφερή ουρά.

Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι στήθος σε συνδυασμό με ουρά κατά προτίμηση με κόκκαλο
  • 1 κουτ. σουπ. μπέικον χοντρό κομμάτι κομμένο σε καβάκια
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το μπέικον και το πολτοποιημένο κρεμμύδι μαζί με το κρέας . Σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και να ροδίσει το κρέας.


2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 5 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε την δάφνη και μισό λίτρο νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 45 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.


3. Ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας και προσθέτετε μισό ακόμα λίτρο ζεστό νερό, τις πατάτες, τα κρεμμύδια το σέλινο, τα καρότα, αλάτι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για ακόμα 40-45 λεπτά. Σερβίρετε την σούπα ζεστή.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Η ουρά του μοσχαριού έχει άφθονη ζελατίνη και αυτό θα κάνει την σούπα ακόμα πιο πλούσια και νόστιμη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face