Για 12 άτομα ()
1. Κόβετε το πάνω μέρος της γλυκοκολοκύθας λίγο κάτω από το κοτσάνι έτσι ώστε να ανοίγει σαν καπάκι. Αφαιρείτε τους σπόρους και τις ίνες.
2. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ρίχνετε το μείγμα με το παξιμάδι τον μαϊντανό και το βασιλικό που έχετε τρίψει στο μπλέντερ,τοποθετείτε πάνω στο μείγμα την κολοκύθα βάζετε μέσα όλα τα τυριά μαζί με την κρέμα γάλακτος. Λαδώνετε ελαφρά απέξω με τα χέρια σας και την βάζετε στο φούρνο 180 στον αέρα για 35-40 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
3. Σε καλαμάκια από σουβλάκια έχετε περάσει τα ψωμάκια και τα αχλάδια που τα έχετε κόψει σε κύβους, όταν λιώσουν τα τυριά βουτάτε τα ψωμάκια και τα αχλάδια στο fondue γλυκοκολοκύθας ύστερα τα βουτάτε στο μείγμα με τα παξιμάδια.
Πειραματιστείτε με τις δικές σας γεύσεις τυριών που θέλετε θα μπορούσατε να βάλετε ακόμα και μόνο ελληνικά τυριά όπως γραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι.