alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mosxarosoupa top

Αυτή η κλασική μαμαδίστικη σούπα έχει μια υπέροχη πυκνή υφή και πεντανόστιμη γεύση! Όσο πιο πολύ και αργά βράσει τόσο καλύτερη γίνεται

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΣΧΑΡΟΣΟΥΠΑ

mosxarosoupa top

Αυτή η κλασική μαμαδίστικη σούπα έχει μια υπέροχη πυκνή υφή και πεντανόστιμη γεύση! Όσο πιο πολύ και αργά βράσει τόσο καλύτερη γίνεται

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό μοσχάρι κότσι ή στηθοπλευρές
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 3 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
  • 4 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/4 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 1/2 λίτρο χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. σουπ. αλεύρι
  • χυμό από ένα μέτριο λεμόνι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και σκουπίζετε το μοσχάρι. Το περνάτε από το αλεύρι και τινάζετε την περίσσια ποσότητα. Ζεσταίνετε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το χοντροκομμένο κρεμμύδι και το σέλινο και τα σοτάρετε για 1 με 2 λεπτά.Ρίχνετε το χλιαρό νερό και το ολόκληρο κρεμμύδι σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 1 ώρα.


2. Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και συνεχίζετε το βράσιμο με σκεπασμένη την κατσαρόλα για ακόμα 30 με 40 λεπτά (να έχουν βράσει τα λαχανικά σας).


3. Σερβίρετε ζεστό με λίγο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε σερβίρετε με λίγη τριμμένη φέτα ή στο τέλος του βρασίματος προσθέστε δυο κουταλιές της σούπας τραχανά ξινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face