Logo

IMG 0329 topimage

Η πιο συμπυκνωμένη γεύση καραβίδας που έχετε ποτέ δοκιμάσει! Αρκεί να έχετε πραγματική υπομονή για να συμπυκνώσετε τον ζωμό από τα θαλασσινά

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ

IMG 0329 topimage

Η πιο συμπυκνωμένη γεύση καραβίδας που έχετε ποτέ δοκιμάσει! Αρκεί να έχετε πραγματική υπομονή για να συμπυκνώσετε τον ζωμό από τα θαλασσινά

Χρόνος προετοιμασίας: 7 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με τα κεφάλια από τις καραβίδες. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Βράζετε για 10-12 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μειωθεί κατά τα 2/3 το υγρό. Σουρώνετε σε ένα ψιλό τρυπητό και με ένα κουτάλι πιέζετε ελαφρά. Ξαναβράζετε τον ζωμό για 12-15 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί και άλλο.


2. Ρίχνετε τις καραβίδες σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και τις βάζετε επάνω σε μάτι κουζίνας που είναι ήδη πολύ ζεστό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνετε το συμπυκνωμένο ζωμό, το ελαιόλαδο και το λεμόνι με λίγο αλάτι και το πιπέρι σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά περίπου. Σερβίρετε αμέσως με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό. 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλετε, και έχουν αυγά οι καραβίδες, αφαιρέστε μερικά και προσθέστε τα προς το τέλος της διαδικασίας του μαγειρέματος για να «δέσει» ακόμα περισσότερο η σάλτσα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template