Για 4 άτομα ()
1. Βάζετε τις μπριζόλες στο τηγάνι μαζί με δυο φλιτζάνια νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοτηγανίζετε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές περίπου για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνετε το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Τέλος ρίχνετε την ρίγανη και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3 – 4 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Μπορείτε να το κάνετε και τηγανιά, δηλαδή με ολόκληρες μπουκιές χοιρινής σπάλας.