alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoirines mprizoles me kudonia top 13 12 2017

Υπέροχη γιορτινή συνταγή που συνδυάζει την νοστιμιά του Μυτιληνιού ελαιόλαδου Aeolion  με την υπόξινη γλυκάδα των κυδωνιών και το τρυφερό χοίρινο κρέας!

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

xoirines mprizoles me kudonia top 13 12 2017

Υπέροχη γιορτινή συνταγή που συνδυάζει την νοστιμιά του Μυτιληνιού ελαιόλαδου Aeolion  με την υπόξινη γλυκάδα των κυδωνιών και το τρυφερό χοίρινο κρέας!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μπριζόλες χοιρινές καρέ ή λαιμό
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι ( 3 πορτοκάλια)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Aeolion
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού ψιλοτριμμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
  • 5 κυδώνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τις μπριζόλες στο τηγάνι μαζί με δυο φλιτζάνια νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.


2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο Aeolion και σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοτηγανίζετε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές περίπου για 5 λεπτά.


3. Ρίχνετε το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, τα κυδώνια κομμένα στα τέσσερα και καθαρισμένα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά.


4. Ρίχνετε την ρίγανη και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3 – 4 λεπτά πριν το σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να και να καραμελώσετε την σάλτσα προσθέτοντας 2-3 κουταλιές πετιμέζι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face