alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

picatta top

Απλό εύκολο και γρήγορο αυτό το φαγητό είναι ίσως η καλύτερη λύση για να απολαύσετε ένα άπαχο και τρυφερό κομμάτι χοιρινό κρέας

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

picatta top

Απλό εύκολο και γρήγορο αυτό το φαγητό είναι ίσως η καλύτερη λύση για να απολαύσετε ένα άπαχο και τρυφερό κομμάτι χοιρινό κρέας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 12€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 ψαρονέφρι περίπου 1 κιλό
  • 1/2 φλιτζάνι φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σουπ. κάπαρη μουσκεμένη σε νερό για 10 λεπτά
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε το ψαρονέφρι κατά μήκος και στη μέση ώστε να έχετε 4 κομμάτια. Το αλατοπιπερώνετε και το περνάτε από το αλεύρι να καλυφθεί καλά τινάζοντας την περιττή ποσότητα.


2. Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές το ψαρονέφρι. Μόλις πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.


3. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά να γλασάρει η σάλτσα, συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε την στραγγισμένη κάπαρη και το ξύσμα αφήνετε να πάρουν μία βράση για 2 λεπτά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εναλλακτικά μπορείτε να κόψετε το ψαρονέφρι κάθετα σε φέτες πάχους 3-4 εκ αν το θέλετε πιο ζουμερό. Επίσης αντί για χοιρινό φτιάξτε το φαγητό αυτό με φιλέτο από κοτόπουλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face