Για 4 άτομα ()
1. Κόβετε το ψαρονέφρι κατά μήκος και στη μέση ώστε να έχετε 4 κομμάτια. Το αλατοπιπερώνετε και το περνάτε από το αλεύρι να καλυφθεί καλά τινάζοντας την περιττή ποσότητα.
2. Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές το ψαρονέφρι. Μόλις πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά να γλασάρει η σάλτσα, συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε την στραγγισμένη κάπαρη και το ξύσμα αφήνετε να πάρουν μία βράση για 2 λεπτά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό.
Εναλλακτικά μπορείτε να κόψετε το ψαρονέφρι κάθετα σε φέτες πάχους 3-4 εκ αν το θέλετε πιο ζουμερό. Επίσης αντί για χοιρινό φτιάξτε το φαγητό αυτό με φιλέτο από κοτόπουλο.