alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

baklava cranberries top

Εντυπωσιακός, μοναδικός μπακλαβάς με υπέροχα χρώματα και μια γεύση που σε ταξιδεύει στην ανατολή. Σημειώστε επίσης οτι είναι και άκρως εορταστικός σε παρουσίαση και χρώμα 

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΓΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

baklava cranberries top

Εντυπωσιακός, μοναδικός μπακλαβάς με υπέροχα χρώματα και μια γεύση που σε ταξιδεύει στην ανατολή. Σημειώστε επίσης οτι είναι και άκρως εορταστικός σε παρουσίαση και χρώμα 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο Βυρηττού
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Για τη γέμιση

  • 3/4 κιλό γκράνμπερις αποξηραμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί Λήμνου ή Σάμου

Για το πασπάλισμα

  • 1/2 φλιτζάνι γκράνμπερις αποξηραμένα

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε τα γράνμπερις σε ένα μπολ, πασπαλίζετε με την κανέλα, τα περιχύνετε με το γλυκό κρασί και τα αφήνετε να μουλιάσουν για μια ώρα. Τα στραγγίζετε και τα περνάτε από τον μύλο έτσι ώστε να τα πολτοποιήσετε. Αδειάζετε τον πολτό αυτό σε ένα μπολ και προσθέτετε τα αμύγδαλα. Αναμιγνύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι έτσι ώστε να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.


2. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί. Στρώνετε τα μισά φύλλα καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους και απλώνετε στην επιφάνειά τους τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Με ένα μαχαίρι μυτερό και φαρδύ, χωρίς δόντια, κόβετε το μπακλαβά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.


3. Ραντίζετε την επιφάνεια του μπακλαβά με λίγο κρύο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά. αποσύρετε τον μπακλαβά από το φούρνο και τον περιχύνετε όπως είναι ζεστός με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει, πασπαλίζετε με λίγα γκράνμπερις, και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τον φτιάξετε και με αποξηραμένα βερίκοκα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face