Για 8 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το χυμό και σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε τα βερίκοκο, που έχετε πριν αλευρώσει ελαφρά, το ξύσκα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5ο λεπτά με 1 ώρα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.
3. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε το κέικ να σταθεί 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε ένα λεπτόρευστο γλάσο. Περιχύνετε το κέικ και σερβίρετε.
Μπορείτε να βάλετε στο κέικ και λίγο στραγγισμένο και ψιλοκομμένο γλυκό κουτσλιού πορτοκάλι.