alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

troufakia kastano top

Λοιπόν το σοκολατένιο παλτό βρίσκω ότι ταιριάζει πολύ στα κάστανα!! Εσείς τι λέτε;

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

troufakia kastano top

Λοιπόν το σοκολατένιο παλτό βρίσκω ότι ταιριάζει πολύ στα κάστανα!! Εσείς τι λέτε;

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1 1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/4 κιλό βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κουτ. σουπ. κακάο
  • 1 κουτ. σουπ. ανθόνερο

Για το πασπάλισμα

  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Περνάτε τα κάστανα από τον μύλο των λαχανικών και τα αδειάζετε σε ένα καθαρό μπολ, όπου και τα αναμιγνύετε με τα καρύδια, το βούτυρο, το οποίο πρέπει απαραίτητα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη και το κακάο.


2. Δουλεύετε με το χέρι σας, ζυμώνοντας για 5-8 λεπτά έτσι ώστε να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας με ανθόνερο και πλάθετε τα τρουφάκια σε μικρές μπάλες, τις οποίες κυλάτε πάνω στην άχνη.


4. Τοποθετείτε τα τρουφάκια σε ένα δίσκο και τα αφήνετε να «στεγνώσουν» λίγο πριν τα συσκευάσετε σε χαρτάκι – φόρμα ή σε κουτί. Διατηρούνται για 10-20 ημέρες και στο ψυγείο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε το ανθόνερο και να το αντικαταστήσετε με κονιάκ.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face