Για 4 Δωδεκάδες ()
1. Περνάτε τα κάστανα από τον μύλο των λαχανικών και τα αδειάζετε σε ένα καθαρό μπολ, όπου και τα αναμιγνύετε με τα καρύδια, το βούτυρο, το οποίο πρέπει απαραίτητα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη και το κακάο.
2. Δουλεύετε με το χέρι σας, ζυμώνοντας για 5-8 λεπτά έτσι ώστε να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας με ανθόνερο και πλάθετε τα τρουφάκια σε μικρές μπάλες, τις οποίες κυλάτε πάνω στην άχνη.
4. Τοποθετείτε τα τρουφάκια σε ένα δίσκο και τα αφήνετε να «στεγνώσουν» λίγο πριν τα συσκευάσετε σε χαρτάκι – φόρμα ή σε κουτί. Διατηρούνται για 10-20 ημέρες και στο ψυγείο.
Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε το ανθόνερο και να το αντικαταστήσετε με κονιάκ.