Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι εκτός από μέλι, να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Αποσύρετε από τη φωτιά , προσθέτετε το μέλι και αφήστε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
2. Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ , εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι και χτυπάτε με ένα αυγοδάρτη ή με το χέρι.
3. Προσθέτετε και το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να μην κόψει το μείγμα.
4. Πλάθετε τα μελομακάρονα και τα ψήνετε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν.
5. Με μία τρυπητή κουτάλα, βυθίζετε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 15- 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνετε, τα απλώνετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το καρύδι και το σουσάμι.
Για να κολλήσουν τα καρύδια, αραιώστε λίγο μέλι με λίγο νεράκι και περάστε το, πάνω από τα μελομακάρονα, πριν τα πασπαλίσετε.