alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

choco-glazed-cake top

Το απόλυτο κέικ σοκολάτας που ουσιαστικά γίνεται με δυο μείγματα και με ρευστό πεντανόστιμο γλάσο. Υπέροχη τρυφερή και αφράτη καρδιά που τρώγεται τόσο μα τόσο ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους!

ΔΙΠΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

choco-glazed-cake top

Το απόλυτο κέικ σοκολάτας που ουσιαστικά γίνεται με δυο μείγματα και με ρευστό πεντανόστιμο γλάσο. Υπέροχη τρυφερή και αφράτη καρδιά που τρώγεται τόσο μα τόσο ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 14€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για το γλάσο

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • 2 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

Για το κέικ

  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακωμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

Για το κέικ σοκολάτας

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό
  • 3/4 φλιτζάνι & 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι & 2 κουτ. σουπ. κακάο
  • 3/4 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για το κέικ μαύρης ζάχαρης: σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια απαλή και αφράτη κρέμα. προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν πλήρως.


2. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνετε στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα τελειώνοντας με αλεύρι. Αφήνετε στην άκρη.


3. Για το κέικ σοκολάτας: χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρετέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα.


4. Σε ένα άλλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και χτυπάτε να ενωθούν καλά. Ρίχνετε προσεκτικά το βραστό νερό.
5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 162 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ. Ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας από το κέικ μαύρης ζάχαρης στη φόρμα, και από πάνω ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του κέικ σοκολάτας, συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα. Χτυπήστε καλά τη φόρμα να φύγει ο αέρας από το μείγμα.


6. Ψήνετε περίπου 1 ώρα μέχρι το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15' και μετά το μεταφέρετε σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.


7. Για το γλάσο: Ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κλείνετε το μάτι και ρίχνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, χωρίς να αποσύρετε την κατσαρόλα από το κλειστό μάτι. Τέλος αποσύρετε από το μάτι ρίχνετε την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές γυαλιστερό μείγμα.


8. Καλύπτετε το κέικ με το γλάσο και πασπαλίζετε με χρωματιστή τρούφα αν θέλετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ εναλλακτικά και νιφάδες καρύδας ή με καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face