Για 12 άτομα ()
1. Για το κέικ μαύρης ζάχαρης: σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια απαλή και αφράτη κρέμα. προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνετε στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα τελειώνοντας με αλεύρι. Αφήνετε στην άκρη.
3. Για το κέικ σοκολάτας: χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρετέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα.
4. Σε ένα άλλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και χτυπάτε να ενωθούν καλά. Ρίχνετε προσεκτικά το βραστό νερό.
5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 162 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ. Ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας από το κέικ μαύρης ζάχαρης στη φόρμα, και από πάνω ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του κέικ σοκολάτας, συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα. Χτυπήστε καλά τη φόρμα να φύγει ο αέρας από το μείγμα.
6. Ψήνετε περίπου 1 ώρα μέχρι το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15' και μετά το μεταφέρετε σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
7. Για το γλάσο: Ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κλείνετε το μάτι και ρίχνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, χωρίς να αποσύρετε την κατσαρόλα από το κλειστό μάτι. Τέλος αποσύρετε από το μάτι ρίχνετε την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές γυαλιστερό μείγμα.
8. Καλύπτετε το κέικ με το γλάσο και πασπαλίζετε με χρωματιστή τρούφα αν θέλετε.
Μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ εναλλακτικά και νιφάδες καρύδας ή με καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο.