Για 6 άτομα ()
1. Φτιάχνετε την πουτίγκα: Βάζετε τα κράνμπερις, τα δυο είδη σταφίδας, τα δαμάσκηνα ,τα καρύδια , το φρουί γλασέ και το κονιάκ σε ένα μπολ και υα αφήνετε να μουλιάσουν για πάνω από 4 ώρες.
2. Ρίχνετε σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο και τα δυο είδη ζάχαρης και χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ένα άσπρο μείγμα.
3. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Κατόπιν βάζετε το μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα , το αλεύρι, τα διάφορα μπαχαρικά, τα ψίχουλα και το γάλα μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.
4. Διπλώνετε 1 μέτρο γάζα σε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 ½ λίτρο νερό και την τοποθετείτε την σε δυνατή φωτιά. Το αφήνετε να βράσει και τότε βυθίζετε μέσα το κομμάτι της γάζας. Κατόπιν το στύβετε προσεκτικά να φύγουν τα πολλά νερά. Ανοίγετε πάλι την ζεστή γάζα και ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο της γάζας. Πιάνετε τις άκρες και τις δένετε σφιχτά με ένα κομμάτι σπάγκο δημιουργώντας ένα στρογγυλό πουγκί.
5. Βυθίζετε το πουγκί στο βραστό νερό και το αφήνετε να βράσει για 4 ½ ώρες περίπου προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί. Στη συνέχεια το δένετε με σπάγκο σε ένα μεγάλο πλάστη και το αφήνετε να στραγγίσει πάνω από ένα νεροχύτη. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο μέσα σε ένα τρυπητό με πιάτο από κάτω.
6. Κανονικά πρέπει να ποτίζετε για τουλάχιστον 10 ημέρες καθημερινά με το γλυκό κρασί ή με κονιάκ.
7. Φτιάχνετε το γλάσο: Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα. Τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά το μείγμα χωρίς να βράσει.
8. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κρόκους των αυγών μαζί με την άχνη με έναν αυγοδάρτη. Σε ένα ποτήρι ανακατεύετε το κορν-φλάουερ με το γάλα με ένα πιρούνι.
9. Αδειάζετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτετε και το μείγμα με το κορν-φλάουερ και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βάζετε ξανά στην κατσαρόλα και τοποθετείτε την σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη για 4' μέχρι να γίνει ένα δεμένο γλάσο. Περιχύνετε την πουτίγκα με άφθονη κρέμα και σερβίρετε.
Είναι σημαντικό να ποτιστεί η πουτίγκα με ένα δυνατό αλκοολούχο ποτό ώστε να αποκτήσει υγρασία και σπιρτάδα. Αυτό είναι άλλωστε που την διατηρεί και για περισσότερο από δυο μήνες στο ψυγείο