alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

christamas-british-pudding top

Μην σας τρομάζει η διαδικασία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα υπέροχο γλύκισμα, με πλούσια γεύση το οποίο μπορείτε εφόσον το εμπλουτίζετε με το κατάλληλο αλκοόλ να το διατηρήσετε μέχρι και δυο μήνες

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ

christamas-british-pudding top

Μην σας τρομάζει η διαδικασία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα υπέροχο γλύκισμα, με πλούσια γεύση το οποίο μπορείτε εφόσον το εμπλουτίζετε με το κατάλληλο αλκοόλ να το διατηρήσετε μέχρι και δυο μήνες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 4 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1 φλιτζάνι κράνμπερις αποξηραμένα
  • 1 1/4 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες Κορίνθου
  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι κομμένα στα 4
  • 3 κουτ. σουπ. φρουί γλασέ διάφορα
  • 1/4 φλιτζάνι καρύδια ολόκληρα
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά μετρίου μεγέθους
  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σκόνη
  • 1/4 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 1 κουτ.γλυκ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κουτ.γλυκ. μοσκοκάρυδο σκόνη
  • 2 φλιτζάνια ψίχουλα φρέσκου ψωμιού
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 λίτρο γλυκό κρασί Σάμου, για το πότισμα

Για το γλάσο

  • 3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 6 κρόκους αυγών μετρίου μεγέθους
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σουπ. κορν φλάουερ
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα πλήρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε την πουτίγκα: Βάζετε τα κράνμπερις, τα δυο είδη σταφίδας, τα δαμάσκηνα ,τα καρύδια , το φρουί γλασέ και το κονιάκ σε ένα μπολ και υα αφήνετε να μουλιάσουν για πάνω από 4 ώρες.


2. Ρίχνετε σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο και τα δυο είδη ζάχαρης και χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ένα άσπρο μείγμα.


3. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Κατόπιν βάζετε το μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα , το αλεύρι, τα διάφορα μπαχαρικά, τα ψίχουλα και το γάλα μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.


4. Διπλώνετε 1 μέτρο γάζα σε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 ½ λίτρο νερό και την τοποθετείτε την σε δυνατή φωτιά. Το αφήνετε να βράσει και τότε βυθίζετε μέσα το κομμάτι της γάζας. Κατόπιν το στύβετε προσεκτικά να φύγουν τα πολλά νερά. Ανοίγετε πάλι την ζεστή γάζα και ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο της γάζας. Πιάνετε τις άκρες και τις δένετε σφιχτά με ένα κομμάτι σπάγκο δημιουργώντας ένα στρογγυλό πουγκί.


5. Βυθίζετε το πουγκί στο βραστό νερό και το αφήνετε να βράσει για 4 ½ ώρες περίπου προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί. Στη συνέχεια το δένετε με σπάγκο σε ένα μεγάλο πλάστη και το αφήνετε να στραγγίσει πάνω από ένα νεροχύτη. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο μέσα σε ένα τρυπητό με πιάτο από κάτω.


6. Κανονικά πρέπει να ποτίζετε για τουλάχιστον 10 ημέρες καθημερινά με το γλυκό κρασί ή με κονιάκ.


7. Φτιάχνετε το γλάσο: Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα. Τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά το μείγμα χωρίς να βράσει.


8. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κρόκους των αυγών μαζί με την άχνη με έναν αυγοδάρτη. Σε ένα ποτήρι ανακατεύετε το κορν-φλάουερ με το γάλα με ένα πιρούνι.


9. Αδειάζετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτετε και το μείγμα με το κορν-φλάουερ και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βάζετε ξανά στην κατσαρόλα και τοποθετείτε την σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη για 4' μέχρι να γίνει ένα δεμένο γλάσο. Περιχύνετε την πουτίγκα με άφθονη κρέμα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι σημαντικό να ποτιστεί η πουτίγκα με ένα δυνατό αλκοολούχο ποτό ώστε να αποκτήσει υγρασία και σπιρτάδα. Αυτό είναι άλλωστε που την διατηρεί και για περισσότερο από δυο μήνες στο ψυγείο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face