Για 1 Δωδεκάδες ()
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με το σαφράν. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά να λιώσει. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνετε το μείγμα του γάλακτος, αφού το σουρώσετε και το αυγό. Ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή και ελαστική ζύμη.
3. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα αλαφρά βουτυρωμένο μπολ και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
4. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζετε σε 12 κομμάτια, το οποία πλάθετε σε κορδόνια μήκους 30 εκατοστών. Διπλώνετε τα κορδόνια και από τις δυο πλευρές ώστε να δημιουργήσετε ένα S. Στη αρχή και το τέλος του Sβάζετε μερικές σταφίδες και το πιέζετε ελαφρά να κολλήσει στη ζύμη.
5. Αλείφετε κάθε ψωμάκι με λίγο βούτυρο και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αν θέλετε μπορέιτε να προσθέσετε σταφίδες και στην ζύμη για να έχετε πιο πλούσιο αποτέλεσμα.