Logo

bulgarian top

Σχετικά απλό Χριστόψωμο με αρκετό βούτυρο και αυγά. Νόστιμο και σχεδόν άγλυκο μπορεί να συνοδέψει διάφορα σκληρά τυριά

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ

bulgarian top

Σχετικά απλό Χριστόψωμο με αρκετό βούτυρο και αυγά. Νόστιμο και σχεδόν άγλυκο μπορεί να συνοδέψει διάφορα σκληρά τυριά

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε τη μαγιά στο ζεστό νερό. Προσθέτετε 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύετε να λιώσει.


2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τη διαλυμένη μαγιά, το αλεύρι, το βούτυρο, τα αυγά και το ασπράδι και το αλάτι. Χτυπάτε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και αφράτη.


3. Χωρίζετε την ζύμη σε 2 κομμάτια και κρατάτε λίγη για το στόλισμα. Πλάθετε τα κομμάτια της ζύμης σε καρβέλια και τα στολίζετε με την ζύμη που κρατήσατε. Τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάτε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνεια των ψωμιών.


4. Αφήνετε τα ψωμιά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου για 1 ώρα. Μόλις φουσκώσουν τα αλείφετε με τον υπόλοιπο διάλυμα αυγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε προσθέσετε στην ζύμη δυο κουταλιές της σούπας μέλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template