Για 15 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Στον κάδο του μίξερ διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα. Προσθέτετε το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, τους κρόκους, το μισό αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν καλά το υλικά. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια απαλή ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
2. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά της γέμισης και τα φέρνετε σε βρασμό. Μόλις πάρουν βράσει χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά. Ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Το αφήνετε να κρυώσει.
3. Βάζετε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε φύλλο. Την αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε την γέμιση χωρίς όμως να φτάσετε μέχρι την άκρη. Διπλώνετε τις άκρες προς το κέντρο για να σχηματίσετε μια μπάλα. Πλάθετε την μπάλα σε καρβέλι και το τοποθετείτε σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Τυλίγετε με μεμβράνη και αφήνετε το ψωμί να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
4. Όσο ψήνετε το ψωμί ετοιμάζετε το γλάσο: ενώνετε όλα τα υλικά μαζί. Βγάζετε το ψωμί από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το στολίζετε με το γλάσο. Αν θέλετε μπορείτε απλά να του φτιάξετε σχέδια με ζύμη ή ζαχαρόπαστα από πάνω.
Επειδή είναι βαρύ ψωμί λόγω της γέμισης του καλά είναι να του δώσετε χρόνο να ανέβει και να φουσκώσει.