Για 4 Δωδεκάδες ()
1. Ρίχνετε τα φιστίκια στο μπλέντερ μαζί με 1 φλιτζάνι αλεύρι και τα τρίβετε. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε.
2. Σε ένα μπολ χτυπάτε με τo σύρμα τoυ μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του αλευριού. Μόλις δέσει η ζύμη καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για σφίξει.
3. Στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Παίρνετε μια κουταλιά από το μείγμα και πλάθετε μπαλάκια δίνοντάς τους στη συνέχεια σχήμα πέταλου. Τα αραδιάζετε στη λαμαρίνα και ψήνετε 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν τελείως στη λαμαρίνα.
4. Σε ένα μπολ βάζετε την άχνη ζάχαρη και βουτάτε τους κουραμπιέδες να καλυφθούν με τη ζάχαρη.
Δοκιμάστε να τους φτιάξετε τους ίδιους με κουκουνάρι σπασμένο ή αμύγδαλο λευκό