alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

roscon top

Στην Ισπανία το «Κέικ των Τριών Βασιλιάδων», το ψωμί αυτό το φτιάχνουν το βράδυ πριν τα Θεοφάνεια ή ανήμερα το πρωί στις 6 Ιανουάριου. Εκείνη την ημέρα τα παιδιά παίρνουν τα δώρα τους από τους Τρεις Μάγους που επισκέφθηκαν τον μικρό Χριστό όταν γεννήθηκε

ROSCON CAKE - ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

roscon top

Στην Ισπανία το «Κέικ των Τριών Βασιλιάδων», το ψωμί αυτό το φτιάχνουν το βράδυ πριν τα Θεοφάνεια ή ανήμερα το πρωί στις 6 Ιανουάριου. Εκείνη την ημέρα τα παιδιά παίρνουν τα δώρα τους από τους Τρεις Μάγους που επισκέφθηκαν τον μικρό Χριστό όταν γεννήθηκε

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για γαρνίρισμα

  • Γρασαρισμένα φρούτα (πορτοκάλι, αχλάδι, βερίκοκο κεράσι, σύκο)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη

Για τη ζύμη

  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 3 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Διαλύετε τη μαγιά με το νερό σε ένα μπολ και την αφήνετε για 10'.


2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη διαλυμένη μαγιά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα, τα χτυπημένα αυγά, το αλάτι, το γλυκάνισο και τη βανίλια.


3. Ανακατεύετε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε αραιή μια ζύμη.


4. Βάζετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και ζυμώνετε τη με το γάντζο για 10' αν είναι απαραίτητο προσθεστε λίγο αλεύρι για να σφίξει .Έπειτα μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.


5. Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη πλάθετε τη σε μακρόστενη λωρίδα και σχηματίζετε ένα στεφάνι ενώνοντας τις άκρες της. Το στεφάνι πρέπει να έχει διάμετρο 12-14 εκ. σε διάμετρο. Την τοποθετείτε επάνω σε μια λαμαρίνα, που την έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτι.


6. Προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα πάνω στο στεφάνι πιέζοντας μαλακά να «καθίσουν» μέσα στο ζυμάρι. Αφήνετε το ψωμί για λίγο να φουσκώσει, σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα.


7. Χτυπάτε το ασπράδι ενός αυγού, αλείφετε με αυτό το στεφάνι και φτιάχνετε λωρίδες με ζάχαρη άχνη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 45'.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για γλασαρισμένα φρούτα να βάλετε στραγγισμένα γλυκά κουταλιού



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face