Logo

vasilopita-keik top

Απλή και προσιτή σε γεύση η βασιλόπιτα αυτή είναι πολύ νόστιμη και αφράτη. Δοκιμάστε αντί να την Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη να τις κάνετε μερικά σχέδια με λευκό γλάσο ζάχαρης

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

vasilopita-keik top

Απλή και προσιτή σε γεύση η βασιλόπιτα αυτή είναι πολύ νόστιμη και αφράτη. Δοκιμάστε αντί να την Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη να τις κάνετε μερικά σχέδια με λευκό γλάσο ζάχαρης

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το γλάσο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα, το κονιάκ, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι μέσα στο οποίο έχετε αναμίξει το μπέικινπάουντερ. Λίγο πριν κλείσετε το μίξερ προσθέτετε τα αμύγδαλα.


2. Αδειάζετε σε ένα ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει ελαφρά τον χυλό και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά και μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει καθαρή από το κέντρο της πίτα.


3. Βγάζετε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.


4. Φτιάχνετε το γλάσο: Ανακατεύετε καλά την άχνη με το νερό μέχρι να έχετε ένα παχύ γλάσο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω. Με το γλάσο στολίζετε την βασιλόπιτα κάνοντας σχέδια της αρεσκείας σας.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε και καρύδια



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template