Logo

TROUFAKIA-KARYDAS large

 

Η εξωτική νότα της καρύδας ντύνει εξαιρετικά αυτά τα πολύ απλά τρουφάκια που το βασικό τους υλικό δεν είναι τίποτα άλλο απ' τα μπισκότα.

ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

TROUFAKIA-KARYDAS large

 

Η εξωτική νότα της καρύδας ντύνει εξαιρετικά αυτά τα πολύ απλά τρουφάκια που το βασικό τους υλικό δεν είναι τίποτα άλλο απ' τα μπισκότα.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Αφήνετε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβετε σε μικρούς κύβους. Αλέθετε τα μπισκότα (μπορείτε να απλώσετε τα μπισκότα σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και να τα σκεπάσετε με άλλο ένα κομμάτι και να τα σπάσετε χτυπώντας τα με πλάστη αν δεν έχετε μπλέντερ ή μούλτι).
2. Αναμειγνύετε τα ξηρά συστατικά δηλαδή τη ζάχαρη, το κακάο και τις νιφάδες καρύδας, μαζί με τα σπασμένα μπισκότα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα και το ρούμι και ζυμώνετε καλά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Καταψύξτε το μείγμα για περίπου 1 ώρα.
3. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού και τις περνάτε από το πιάτο που έχετε βάλει τις νιφάδες καρύδας, να επικαλυφθούν παντού. Σερβίρονται κρύες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Ενισχύστε τη γεύση τους με λίγο ψιλοκομμένο αποξηραμένο ανανά. 



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template